Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Rottingmöbler – Allt du behöver veta

Bild på rottingmöbler (pallar) i härlig utomhusmiljö.

Rottingmöbler är verkligen trendigt just nu och det tycker vi på Inredelse känns så kul. Rottingmöbler är snyggt i både hem och trädgård och du kan välja bland flera olika stilar på möblerna. Genom att kombinera dina rottingmöbler med snygga tyger och andra tillbehör kan du skapa en egen unik stil i ditt hem eller trädgård. I denna text finns all information du behöver veta om rottingmöbler, inspiration och såklart inköpstips.

Vad är en rottingmöbel?

En rottingmöbel är en typ av korgmöbel som helt enkelt tillverkas i naturmaterialet rotting och detta material framställs från palmträd. Soffor, fåtöljer, stolar, bord och bänkar är bara några exempel på vad som tillverkas i materialet och design, färg samt form på möblerna kan varierar stort. Varje enskild möbel i äkta rotting har sin egna särprägel och unikitet då materialet är levande. En soffa, fåtölj eller stol i rotting är en hård historia och ofta kombinerar man möblerna men någon dyna eller tyg för bättre komfort men även för synens skull. Utöver äkta rotting finns även möbler tillverkade i så kallad konstrotting och vad det är samt skillnaden mellan de olika typerna av rotting skall vi titta närmare på under nästa rubrik.

Vad är skillnaden på äkta rotting och konstrotting?

En äkta rottingmöbel är som sagt tillverkad i naturmaterialet rotting. En möbel i konstrotting är däremot tillverkad i ett artificiellt material av konstfibrer och möbelns stomme består oftast av aluminium eller stål. Konstrotting är med andra ord inte ett levande material vilket gör att varje pjäs inte är unik som är fallet med äkta rotting.

Tänk på detta vid utomhusbruk

Skall du ha dina rottingmöbler utomhus är konstrotting att rekomendera, materialet tål väta och fukt medans äkta rotting är känslig för fukt. Möbler i konstrotting är enklare att rengöra än möbler i äkta rotting och ännu en anledning att välja dem för utomhusbruk, utomhusmöbler kan som vi vet bli ganska smutsiga under säsongen. Även om konstrotting lämpar sig för utomhusbruk kan det vara smart att täcka över möblerna när du inte använder dem, dels för att slippa rengöra dem lika ofta men även för att skydda från solen som med tiden tär på materialet.Väljer du ändå att använda möbler i äkta rotting utomhus så bör du vara extra noga med hur du tar hand om dem. Du kan täcka över möblerna när du inte använder dem precis som med möbler i konstrotting och du kan torka av möblerna om de blivit fuktiga och du missat skydda dem. När säsongen är över gör du även rätt i att plocka in dem helt och hållet. Det skall dock tilläggas att möbler i äkta rotting inte är rekommenderade för utomhusbruk.

Så här rengör du dina rottingmöbler

Vid utomhusbruk är regel nummer ett att inte låta dina rottingmöbler bli så värst smutsiga från första början och det allra bästa du kan göra är att täcka över möblerna när du inte använder dem. Du kan såklart använda dig av en klassisk presenning men det är varken snyggt eller bekvämt och det bästa är att införskaffa sig ett anpassat skydd för dina möbler.Möbler i konstrotting tål som sagt väder och vind men behöver ändå rengöras till och från, detta gör du enkelt genom att spola av dem och torka dem torra. Håller du efter dina möbler så minskar du slitage och håller dem snyggare under en längre tid. När du rengör dina möbler i äkta rotting använder du dig av en lätt fuktad trasa och rengör försiktigt, äkta rotting är som sagt känsligare för fukt.

Rotting inspiration

Det finns hur många exempel som helst på hur man med rottingmöbler har inrett på ett snyggt sätt, man blir verkligen inspirerad och kan få många ideér för sitt eget hem eller trädgård. Här nedanför har vi försökt samla inspiration med rottingmöbler och av lite olika karaktär, allt ifrån det stilrena, till det lantliga och för både hem och trädgård.

För att kolla in rottingmöblerna nedan på Kila möblers hemsida så klickar du helt enkelt på bilderna.

Barstol i konstrotting

Bild på rottingmöbler (pallar) i härlig utomhusmiljö.

Barstolen Simone i vit konstrotting är ett härligt inslag i denna fantastiska utomhusmiljö. Man får verkligen en känsla av sydeuropa, sommar, doften av färska örter och blomstrande blommor.

Kolla in Barstolen Simone på Kilamöbler

Soffa i vit konstrotting

Bild på rottingsoffan Isabell

Underbar soffa tillverkad i naturrotting samt konstrotting i vit och svart färg. Bilden inspirerar verkligen till att skapa en underbar utomhusmiljö inför sommaren men soffan Isabell kan såklart vara en del av ditt mysiga och ombonade vardagsrum där hemma.

Kolla in soffan på Kila möblers hemsida.

Förvaringskorgar i naturrotting

Förvaringskorgar i naturrotting

Enkelt men så snyggt! Här har man verkligen lyckats få till en mysig vinterkänsla. Korgen i rotting med den gröna busken gör så mycket för helhetskänslan, speciellt i kombination med lyktorna och ljusen bredvid.

Klicka här för att kolla in produkten på Kila möblers hemsida.

Soffgrupp i lackad naturrotting

Soffgrupp i naturrotting

Har man ett utomhusrum bör man utnyttja det till fullo! En soffgrupp i lackad naturrotting kan förvandla de flesta utomhusrum till en underbar plats att bara vara, dricka en kopp te eller vad man nu vill. Fårö soffgrupp som ni ser på bilden ovan kommer dessutom med mjuka dynor för extra god komfort.

Köp produkten på Kila möbler via denna länk.

Öronlappsfåtölj i naturrotting

Öronlappsfåtölj i äkta rotting

En öronlappsfåtölj för inomhusbruk eller för ditt inglasade utomhusrum är härligt och andas lugn och ro. Kombinera med filtar, kuddar och dynor för den rätta känslan och luta dig tillbaka och bara njut! Den lyxiga modellen på bilden heter Columbus och tillverkad i äkta rotting.

Kolla in produkten via denna länk.

Matstol

Matsatolen Zola

Detta drömmiga matrum är verkligen mitt i prick! Fantastiska fönsterpartier, mycket ljusinsläpp, den stora växten på bordet med tillhörande betongkruka och såklart stolarna i äkta rotting med en stabil stomme i järn.

Kolla in stolen Zola i butik här.

Stol, pall och bord i rotting från Monet

Rottingprodukter från Monet

Visst! Det är inte alla som har tillgång till en hel lada att leka inredningsdesigner med och få till denna härliga miljö med rottingmöbler från Monet. Men serien passar såklart på fler platser än så! Kanske hemma hos dig?

Kolla in massvis av rottingmöbler på Kila möbler genom att klicka här.

Loppisfyndad rottingsoffa

Rottingsoffa i vardagsrum

En snygg rottingsoffa fyndad på loppis. Kombinera med ljusa och härliga tyger och saken är klar. Supersnyggt!

Sammanfattning

Thats it! Det var allt från oss för denna gång, hoppas ni fått koll på vad ni ville veta gällande rottingmöbler och fått er en god dos av inspiration kring hur snyggt man kan ha det i sitt hem, uterum eller trädgård med snygga rottingmöbler och speciellt i kombination med annan snygg inredning.Är ni sugna på att bläddra bland ännu fler möbler och produkter i rotting, äkta som konst, så kan ni besöka Kilamobler.se för massvis av rottingprodukter. Det är även därifrån vi har hittat alla produkter som vi visar upp ovanför (förutom sista bilden).Rottingmöbler kan ibland kosta en slant och är din budget tight så finns alltid loppisar och second hand-butiker som alternativ. Men det gäller att vara först på plats vid öppning då rotting blivit så himla populärt och snabbt fyndas av många andra som fått upp ögonen för dessa möbler.

Tack för att ni tog del av detta inlägg. Lämna en kommentar nedanför och berätta vilken inspirationsbild som är er favorit!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *