Stora krukor för utomhusbruk förvandlar din balkong

Bild visar stor terracottakruka

Inlägget innehåller annonslänkar från granngarden.se, svenssons.se och jotex.se

Stora krukor är definitivt en viktig detalj att satsa på när det kommer till att inreda uterum eller balkong. Att ha dessa utomhus i din trädgård eller på balkongen är både snyggt och ger ett maffigt intryck samtidigt som det har funktionella fördelar. Att inreda sin balkong, växthus eller uterum har gått från att ha små enkla cafébord och nån enkel liten planta till att inreda det som ett rum med allt vad det innebär! Detta kan med rätta medel bli en fantastisk del av ditt hem. Att få till den rätta känslan kräver lite planering samt att man har det som krävs i form av växter, dekoration och möbler.

Bild som visar stora krukor utomhus

En mix av stora krukor i blandade material hittar du på butik Floramor och Krukatös i Göteborg

Med stora krukor i terracotta är det lätt att skapa en känslan av att du befinner dig vid medelhavet, där dessa krukor är väldigt populära. Stora krukor kan också hjälpa dig att eller skapa det insynsskydd på uteplatsen som du länge känt att du behöver. Oavsett så är det trendigt och snyggt med stora krukor i olika material, former och konstellationer. Man kan i princip använda vilken stor behållare eller kärl som helst och använda som kruka, det är bara fantasin som sätter gränser. Ett tips är att titta på loppis eller second handbutiker där du kan hitta stora prisvärda krukor. Små krukor ger ofta ett plottrigt intryck och för att fylla din balkong/uteplats krävs ofta en mycket större antal med krukor, satsa därför på ett inhandla färre antal men större kärl. Stora krukor med stora härliga växter och träd är en fröjd för ögat och ger en härligt intryck till din balkong eller uteplats. Med stora krukor och växter är det enkelt att förvandla din balkong till den grönskande oas du önskar!

Att samplantera dina sommarblommor eller att odla är två perfekta användningsområden för dina stora krukor. När du planterar dina pelargoner i ett stort kärl eller fyller en stor hink med luktärter blir det som en vacker minirabatt, perfekt för dig som inte har alla förutsättningar i form av en stor trädgård. Genom att använda krukor modell större får du din balkong att snabbt bli välfylld och grönskande.

När man använder stora krukor är det lättare att få växten att trivas då det blir mycket plats rötterna. När rötterna får plats så trivs blomman bättre vilket i sin tur leder till en frisk och vacker växt! Det blir mer lättskött då du inte kommer behöva vattna alls lika ofta som om du hade haft mindre krukor. En varm sommardag kan du alltså lämna dina växter på balkongen med gott samvete!

Bild på grönskande uterum

Med stora krukor får dina växter förutsättningar att breda ut sig och växa sig både höga och breda

Med stora kärl och krukor är det lätt att lyckas med grönsaksodlingen, till och med för dig som bor i stan och har liten balkong. I kruka kan du odla det mesta allt från potatis till citroner. Ju större plats växten tar desto större kruka behövs. En tomatplanta exempelvis behöver minst 10 liter och det skall alltid vara välfyllt med jord för att plantan ska få så bra förutsättningar som möjligt. Fördelen med en kruka som rymmer mycket jord är att den den då håller isolering för både kyla och hetta. Tänk på att både höjden och bredden är viktiga faktorer att ha i åtanke vid inköpet.

Stora krukor att ha utomhus är inte alltid det lättaste att hitta, speciellt inte om man vill ha både funktion och stil. Vi på Inredelse har gjort jobbet åt dig och vi tipsar om vart du kan hitta dina stora krukor:

  • En zinkbalja 11 l hittar du på Granngården – perfekt för samplanteringar
  • Prisvärd XL-kruka från Jotex för dina stora tomatplantor
  • Ett stilrent kärl från Svenssons i Lammhult funkar speciellt bra för dina planteringar
  • En drömmig kruka, Gråsippa, också från Svenssons i Lammhult

Är du intresserad av att köpa terracottakrukorna längst upp på bild så hittar du dem i webshopen på www.medelhavskeramik.se

Genom att införskaffa dig ett antal stora krukor skapar du de bästa förutsättningarna för att lyckas med både trendig balkong och friska planteringar och odlingar i sommar!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *